Kære Skovvangaktivister
Årets næste arrangement går til Kroppedal museum den 27. september, (tidligere varslet i Pauls oversigt over årets aktiviteter). Der er ingen spisesteder ved museet, hvorfor vi har valgt følgende:
KL. 11 mødes vi ved Cafe Felix Steakhouse, Bytorvet 23, Albertslund.
Hvis man ikke vil eller kan køre i bil, går der tog lige til Albertslund centrum. Efter frokosten må vi så fordele os hos dem,der er i bil, eller deles om en taxa. Der er et godt stykke vej til museet, hvor vi skal være kl. 13:00.
Klik på Felix Steakhouse --- Klik på Menukort --- Kør ned til menu og klik på Menukort – vælg frokost.
For ikke at skulle vente for længe, bedes alle bestille frokost: Find hvad I ønsker at spise, og send beskeden til Annie, så samler vi en liste og sender den på forhånd til restauranten.
E-mail: Annie: anniewestergaard@gmail.com – Søren: louiszea@gmail.com
Lidt om selve museet og hvad vi skal se og opleve.
Museet, der er en gammel gård midt i skoven, indeholder en udstilling om Ole Rømer 25.9.1644-19.9.1710. Han var et meget spændende og alsidigt menneske både som astronom, der bl.a. opdagede lysets tøven😊, temperaturmålinger, himmellegemers placering med meget mere, samt et intelligent menneske, der af kongen blev brugt til mange opgaver. Han sad i talrige kommissioner; han sørgede for, at Danmark i 1700 overgik til den gregorianske kalender. Han ensrettede i 1680´erne mål og vægt for hele landet, var politi-, brand- og borgmester i København samt højesteretsdommer. To gange var han universitetsrektor, og bestred ligeledes hvervet som universitetsbibliotekar. Hertil kom mange rejser til bl.a. Paris.
Der findes på museet nogle af hans instrumenter, som vi kan se. Desuden har vi været så heldige at få Sandra til at tage en omvisning og fortælle en masse om Ole Rømer.
Ikke langt fra Kroppedal Museum har arkæologer fundet en af de hidtil største vikingegravpladser på Sjælland.
Museet har lavet en spændende udstilling om en vikingebondes familie, hvordan de har levet et liv, der har været en kamp for at overleve dagligdagen. Udstillingen viser, foruden billeder og rester af familien, også en interessant film, produceret omkring deres liv.
Ikke langt fra museet er der, af entusiaster, bygget en lille vikingelandsby samt en meget lang vikingebro. Alt er bygget efter gamle principper og gammelt værktøj sådan som man har formodet vikingerne har gjort det. Der er nok lidt for langt at gå, men man kan køre hen til landsbyen og se den. En tur på broen er spændende. Ønsker man ikke at gå så lidt langt, kan bygningsværket ses fra afstand - imponerende.
Entreprisen er 50 kr. pr. person. Prisen for foredraget er 950 kr. – Så vi håber der kommer rigtig mange, der kan deles om foredragsprisen.
Tilmelding senest torsdag den 14. september.
Mange hilsener og på glædeligt gensyn – Annie og Søren
Comentários